Det hände efter vinsten: ”Vill påbörja samarbete”

rag2rug nyttigaste affären

Förra året utsågs Rag2Rug, tillsammans med Nordic Choice Hotel Victoria, till vinnare av Nyttigaste Affären. Utmärkelsen utdelades för sitt samarbete som skapar både miljömässig och social hållbarhet. Sedan dess har fler samarbeten diskuterats, både med Nordic Choice centralt och andra stora aktörer på den svenska marknaden.

Nyttigaste Affären delas årligen ut till aktörer som bedriver affärssamarbete med samhällsnytta som drivande kraft. År 2020 gick utmärkelsen till Rag2Rug som i samarbete med Hotel Victoria skapar handgjorda textilprodukter av återvunna hotellakan.

För Gunilla Hjelm, verksamhetsledare på Rag2Rug, har priset haft stor betydelse och kommit till användning i marknadsföringen.

– Det har gett oss en legitimitet. Vi har kunnat peka på att vi gör nytta för både miljön och det sociala – och att vi till och med har vunnit pris för det, berättar Gunilla.

Samarbetet med Hotel Victoria blev väldigt uppskattat av Nordic Choice centralt och det finns planer på att utöka samarbetet till stora delar av deras hotellbestånd. Även flera kända möbel- och inredningsföretag har visat intresse för att starta samarbeten med Rag2Rug. Pandemin har gjort att mycket fått sättas på is, men Gunilla ser ljust på framtiden.

– Vi har i dagsläget tre hotell som vi levererar till och fem hotell som sagt att de vill påbörja samarbeten som jag hoppas drar i gång efter sommaren.

Gunilla vill att fler får upp ögonen för affärsrelationer med sociala företag. Hon rekommenderar företag som är intresserade av att påbörja sådana samarbeten att ta kontakt med organisationer som arbetar med frågan.

– Till exempel Coompanion har jättebra koll, de kan hjälpa till med att lotsa en rätt och koppla ihop företag med varandra.

Nominera till Nyttigaste Affären 2021

Känner du till ett affärssamarbete som förtjänar att lyftas fram? Nominera årets pristagare här!

Om Nyttigaste Affären

Coompanion, HSB Göteborg och Tillväxtverket delar ut Nyttigaste Affären för att sätta fokus på hur företag kan göra verkligt nyttiga affärer – för sig själva, för kunderna och för samhället.

Det som belönas är ett affärssamarbete, så vinnarna är alltid minst två. Åtminstone en av aktörerna ska drivas demokratiskt, med samhällsnytta som drivkraft. Vinnarna ska ha en affärsrelation som ger ett mervärde – det kanske till exempel är klimatsmart eller skapar jobb åt personer långt från arbetsmarknaden.

Nominera till Nyttigaste Affären!

Lämna ett svar