IKEA:s hållbarhetschef i juryn för Nyttigaste Affären

ikeas hållbarhetschef nyttigaste affären

Nyttigaste Affären är ett pris som vill visa hur företag kan göra verkligt nyttiga affärer – för sig själva, för kunderna och för samhället. Det som belönas är ett affärssamarbete där åtminstone en av aktörerna ska drivas demokratiskt, med samhällsnytta som drivkraft.

Vinnaren utses av en jury från det svenska näringslivet, och det senaste tillskottet är IKEA Sveriges hållbarhetschef Jonas Carlehed.

– Det är mycket inspirerande och en stor förmån att få vara med och ta del av alla fantastiska initiativ för ett mer rättvist och hållbart Sverige, säger Jonas Carlehed.

Nominera årets pristagare senast 18 oktober!

Han tror att företag har en stor möjlighet att påverka positivt i samhället genom att fokusera på mångfald och inkludering.

– Både när vi rekryterar medarbetare, när vi möter kunden och när vi samarbetar med andra partners i samhället. Vår vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna. En viktig del av visionen är att vi vill ha en positiv social påverkan på alla i vår värdekedja.

Jonas Carlehed menar att de utvecklas både som medarbetare och företag genom att samarbeta med partners som delar deras vision. IKEA fick själva ta emot Nyttigaste Affären 2016 tillsammans med Yalla Trappans syateljé i Malmö.

Nyttigaste Affären delas ut av HSB Göteborg, Coompanion och Tillväxtverket. Priset delas ut den 5 november 2019 vid CSR Forum på Svenska Mässan i Göteborg.

Nominera nästa pristagare!

För mer information

Ebba Westerberg, Coompanion Göteborgsregionen
Projektledare för Nyttigaste Affären
ebba.westerberg@coompanion.se, 0768-55 87 77

Jonas Carlehed, Hållbarhetschef IKEA Sverige
jonas.carlehed@ikea.com, 070-835 10 97

Lämna ett svar